מאכלים יוונים: מוסקה – תבשיל חצילים ובשר טעים במיוחד

אנו נפרסם בבלוג מידי פעם מתכונים יוונים כך שתוכלו ללמוד להכין את מיטב המאכלים היוונים מיוון ומהמטבח היווני. היום נלמד אתכם כיצד להכין מוסקה, תבשיל חצילים ובשר טעים במיוחד.

מוסקה - תבשיל חצילים ובשר
מוסקה - תבשיל חצילים ובשר

המצרכים:

  • 3-4 חצילים
  • חצי כוס שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • מלח
  • פלפל
  • חצי כוס פטרוזיליה
  • 1 שן שום קטוש
  • 2 עגבניות קצוצות
  • כוס רסק עגבניות
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח

אופן ההכנה:
טגנו את הבשר עם הבצל. הוסיפו את רסק העגבניות, השום, העגבניות הקצוצות, הפטרוזיליה והוסיפו מעט מלח ופלפל. חתכו את החצילים לפרוסות בעובי של כ1 ס"מ וטגנו אותם במחבת. סדרו את מחצית החצילים על תבנית אפייה, הוסיפו את תערובת הבשר מעליה ושוב שימו את שכבת חצילים נוספת. ערבבו את הביצים עם הקמח, שפכו מעל ואפו בתנור על חום בינוני כחצי שעה והוציאו מהתנור - בתאבון!



תגובות