דג אפוי / פסארי פלאקי

פסארי פלאקי
פסארי פלאקי

מתכון של דג יווני אפוי הנקרא ביוונית "פסארי פלאקי"

המצרכים

  • 2 דגי בקלה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתוש
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 4 עגבניות פרוסות
  • 1 בצל פרוס

אופן ההכנה

שטפו את דגי הבקלה במים והשרו אותם במיץ לימון למשך כשעה.

לאחר שהדגים הושרו, שטפו אותם שוב. מרחו את תחתית תבנית האפייה בשמן זית. כעת הכניסו לתבנית את פרוסות העגבניות והבצל הפרוס לתחתית התבנית ומעליהם הניחו את פרוסות הדגים. ערבבו בצלחת חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל, שתי כפות מיץ לימון, שתי כפות שמן זית ושני שיני שום כתושות. מרחו את התערובת על הדגים. הכניסו את התבנית לתנור בחום בינוני למשך כחצי שעה. לאחר האפייה, פזרו מעל את הפטרוזיליה הקצוצה והגישו.