בקלווה יוונית הוא מאפה מתוק העשוי משכבות של בצק פילו עם אגוזי מלך ועליו סירופ מתקתק וטעים במיוחד.
מה מאפיין את הבקלווה היוונית המסורתית?
מתכון הבקלאווה היווני הקלאסי מורכב משלושה מרכיבים עיקריים: בצק פילו, אגוזי מלך וסירופ דבש. בקלאווה הוא קינוח סירופי נוסף שהיוונים מכנים 'סירופיאסטה'. קינוחים סירופיים ('סירופיאסטה') פופולאריים מאוד בקרב המטבח היווני וביניהם ניתן למצוא גם את עוגת התפוזים היוונית פורטוקלופיתה עליה שופכים סירופ מתקתק וטעים.
אילו סוגי אגוזים משתמשים בבקלאווה היוונית?
האגוזים המשמשים בעיקר במתכון בקלאווה יווני מסורתי הם אגוזי מלך. האגוזים המשמשים במילוי הם ההבדל בין הגרסה הטורקית ליוונית, שכן הטורקי משתמש בפיסטוקים. ניתן גם לערבב את שניהם, אגוזי מלך ופיסטוקים יחדיו, דבר היוצר שילוב מעניין.
מתכון הבקלווה משתנה בדרך כלל בין אזורים שונים ביוון לדוגמה במרכז יוון מכינים בקלווה באמצעות שקדים בלבד, בפיליון עם אגוזי מלך ובצפון יוון עם פיסטוקים. אז אל תהססו להתנסות בכל מה שמתאים לטעמכם.
המצרכים להכנת הבקלווה
- 25–30 גיליונות של בצק פילו
- 500 גרם אגוזי מלך קצוצים (או תערובת של אגוזי מלך, פיסטוקים ושקדים)
- 2 כפיות אבקת קינמון
- 300 גרם חמאה מומסת
המצרכים להכנת הסירופ
- 600 גרם סוכר
- 400 גרם מים
- 80 גרם דבש או גלוקוז
- גרידת לימון או תפוז אחד