פורטוקלופיתה – עוגת תפוזים יוונית

פורטוקאלופיתה היא עוגת תפוזים יוונית שמרכיביו העיקריים הם עלי פילו, סירופ או דבש ותפוזים.

מרכיבי העוגה

  • בצק עלים 600 גרם המתאים לאפייה (כזה המשמש להכנת בקלווה)
  • 2 תפוזים
  • 200 גרם סוכר
  • 4 ביצים
  • 250 מ"ל חלב
  • 250 מ"ל שמן תירס
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה

מרכיביו של הסירופ

  • 500 מ"ל מים
  • 700 גרם סוכר
  • מיץ משלושה תפוזים

אופן ההכנה של הסירופ

מכניסים סוכר ומים לסיר ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מוסיפים מיץ תפוזים. מביאים לרתיחה פעם נוספת. מורידים את האש ומשאירים להתקרר.

אופן ההכנה של העוגה

מחממים תנור ל -160 מעלות (מאוורר מאולץ).

מפרידים יריעות מאפה ומניחים לייבוש. המאפה חייב להיות פריך.

חותכים את הקצוות של התפוזים וזורקים. חותכים את התפוזים לחתיכות (עם קליפה) ומכניסים לבלנדר עם כל שאר מרכיבי העוגה ומערבלים למשך דקה אחת או עד לקבלת תערובת חלקה.

לאחר שהמאפה פריך, השתמשו בידיים כדי לפרק את הסדינים והניחו לקערה. מוסיפים 1/2 מהתערובת מהבלנדר למחצית המאפה ומערבבים. מוסיפים את החצי השני ומערבבים. מרפדים מגש בגודל 25 ס"מ x 30 ס"מ עם חמאה וקמח בהיר.

מוסיפים מרכיבי עוגה ומבשלים על 160 מעלות במשך 30-40 דקות.

הוציאו את העוגה. השתמש במצקת לשפוך לאט סירופ קריר מלמעלה. השאירו לאפשר לעוגה לספוג סירופ ותהנו!