אוכל יווני

סלט יווני
סלט יווני עם גבינת פטה

ארוחה יוונית אופיינית תתחיל עם סלט ירקות פשוט המכיל גבינת פטה, זיתים ועגבניות עם טיבול בשמן זית.

צאז'יקי, הינו סלט יוגורט המעורבב עם מלפפונים חתוכים, שום כתוש ומעט חומץ, יש כאלה שמוסיפים גם אגוזים ושקדים. את הצאז'יקי נהוג לאוכל עם פיתה.

טרמוסלטה, הינו מאכל נוסף שעשוי מביצי דגים, פירורי לחם, בצל, שמן זית ולימון. המאכל יכול להיאכל גם עם פיתה.

דולמאס הם עלים ממולאים באורז, צימוקים, זרעי שומר, נענע, בצל, פטרוזיליה ולפעמים גם בשר.

מוסקה הוא המאכל העיקרי והנפוץ מבין המאכלים היוונים. מוסאקה הוא מאפה עשוי מבשר בקר, חציל, שמן זית, בצל, עגבניות, יין לבן וגבינה.

מבין כל המאכלים היוונים, המאכל היווני המסורתי הוא הסופלאקי, העשוי מחתיכות בשר ועגבניות על גבי שיפוד, יש הקוראים לו "השישליק היווני".

מבין המאכלים המתוקים, המוכר ביותר היא הבקלווה היוונית, מאפה העשוי מבצק בעל מספר שכבות, דבש ואגוזים.

מאכלים יוונים

  • סלט יווני - מכונה ביוון "סלט כפרי" ומכיל עגבניות, מלפפונים, בצל אדום, גבינת פטה, זיתים ושמן זית.
  • דולמדס - עלי גפן ממולאים באורז
  • מוסאקה - מאכל בשר עם תפוחי אדמה, בצל, שום ותבלינים שונים
  • דגים חיים
  • זיתים יוונים
  • גבינות פטה - נפוץ כמעט בכל אוכל יווני

מאכלים כשרים ביוון

ברחבי יוון תוכלו למצוא גם מסעדות כשרות ביניהם מסעדת גוסטיג'ו באתונה המציעה אוכל ים תיכוני כשר וגם שירות קייטרינג המאפשר להזמין מראש ארוחה לשבת. קראו עוד על כשרות ביוון