יוון

יוון או בשמה הרשמי הרפובליקה ההלנית נמצאת בקצה הדרומי של הבלקן לחוף הים התיכון ונחשבת לאחד מייעדי התיירות הפופולאריים ביותר עבור תיירים מרחבי העולם.

האיים היוונים מציעים חופים חוליים זהובים יחד עם נופים מרהיבים, באתונה עיר הבירה ניתן לחוות את ההיסטוריה השופעת ולראות את מבנה האקרופוליס מתנוסס על גבעת ההר ונשקף מכל עבר.

אתונה היא עיר הבירה של יוון וגם העיר הגדולה ביותר ומיעדי התיירות הפופולאריים באירופה. באתונה נמצא נמל התעופה הבינלאומי אלפטריוס ואניזלוס וגם נמל פיראוס שהוא הנמל הראשי של יוון.

העיר השנייה בגודלה ביוון היא סלוניקי שהיא העיר השנייה בגודלה ביוון ועיר הבירה המרכזית של חבל מקדוניה בצפון יוון. בעיר זו הייתה אחת הקהילות היהודיות העתיקות והחשובות ביותר בעולם.

סרטון וידיאו המציג את נופיה המרהיבים של יוון
שפה רשמית יוונית
עיר הבירה אתונה
משטר רפובליקה
מטבע אירו (Euro)
קידומת טלפון 30+
סיומת אינטרנט gr.
דגל יוון
דגל יוון (לחצו על הדגל למידע נוסף)
 

ערים ואיים ביוון

היסטוריה

יוון היא מדינה עשירה בהיסטוריה. התרבות היוונית היא אחד מהתרבויות הקדומות והחשובות בעולם. יוון אוכלסה עוד מתקופה פרהיסטורית. יש לה היסטוריה של יותר מ-3,000 שנה, המתחילה מתקופת הברונזה וכוללת את בנייתה של התרבות המינואית, התרבות המיקנית והתרבות הקיקלדית.

אחר כך מגיעה יוון הקלאסית, התקופה ההלניסטית, האימפריה הרומנית, הביזנטית, ימי הביניים, מסעי הצלב, הוינציאנים והטורקים ולבסוף התקופה המודרנית והמלחמה לעצמאותה של יוון בשנת 1821.

גיאוגרפיה

יוון ממוקמת בחצי האי בלקן וגובלת עם אלבניה, מקדוניה, בולגריה וטורקיה. יש לה עשרה אזורים גיאוגרפים המחולקים לשלוש עשרה פריפריות וחמישים מחוזות. האזורים הגיאוגרפיים הראשיים שלה הם: תראקיה, מקדוניה, אפירוס, תסליה, סטראה אלס, אוויה, פלופוניסוס, כרתים, האיים היוניים, האיים האגאים, אתונה.

יבשת יוון היא בעיקר הררית חוץ מהמישורים של תסאלי, סלוניקי ותראקיה. ההר הגבוהה ביותר ביוון הוא הר אולימפוס, המתנשא לגובה של 2917 מ' ונמצא במחוז תסליה.

האגם הגדול ביותר הוא טריכונידה, והנהר הארוך ביותר הוא הליאקמון. ראו נהרות ונחלים ביוון

הערים הגדולות ביוון הם: אתונה, סלוניקי, פיראוס, פטרס, הרקליון, קאוואלה, אלקסנדרופוליס, קורינתוס ועוד.

אקלים

האקלים ביוון הוא אקלים ים-תיכוני. למרות שהרבה מקומות בצפון יוון יש חורף קר במיוחד עם הרבה שלג, במקומות כאלה פותחים אתרי סקי למבקרים כדי למשוך מטיילים לאזור גם בעונת החורף. ראו יוון בחורף

בקיץ יכול להיות חם מאוד במיוחד ביבשת. לאיים היוונים לעומת זאת יש אקלים מתון בגלל רוחות הצפון בקיץ, הנקראת מלטמי.

לחצו כדי לקרוא עוד על מזג האוויר ביוון

שדות תעופה

שדה התעופה העיקרי של יוון הוא שדה התעופה באתונה, "אתונה אלפטריוס וניזלוס". נמל התעופה השני בגודלו ביוון הוא הנמל של סלוניקי. סה"כ יש 35 שדות תעופה ביוון שרובם ממוקמים באיים היוונים. חברות התעופה הגדולות הם "אולימפיק איירליינס" ו"אגאן איירליינס".

הנמלים של יוון

הנמל העיקרי של יוון הוא פיראוס. מכאן המעבורות ואוניות הנוסעים שטים לאיים האיגאים וכרתים. מנמל וולוס אוניות עוזבות לאיים הספורדס, ומהנמל של רפינה סירות שטים למגוון יעדים של האיים הקיקלידיים. הנמל של פטרס הוא הנמל השני בגודלו ביוון ומחבר את יוון עם איטליה והאיים האיוניים.

נמל איגומניצה מחבר גם בין צפון-מזרח יוון, איטליה וקורפו. נמלים נוספים גדולים ביוון הם הנמל של הרקליון ושל חניה בכרתים והנמלים של העיר סלוניקי, קאוואלה ואלכסנדרופוליס שיש לו חיבור עם צפון האיים האיגאים.

רכבות

ביוון יש שני קווים עיקריים של רכבות. הקו הראשון מחבר בין העיר אתונה לעיר סלוניקי. הקו השני מחבר בין אתונה לפטרס.

תחבורה ציבורית ביוון

ישנה תחבורה ציבורית טובה ביוון. קל למצוא מוניות במיוחד בעיר הבירה אתונה. ישנם לא מעט מוניות מחוץ לשדה התעופה, בקרבת מקומות תיירותיים ועוד.

ניתן גם להזמין מונית במידת הצורך. קווי האוטובוסים גם הם טובים ומופעלים גם באיים היוונים. דרך נוספת היא הרכבות ותחנות המטרו.

התניידות ביוון

לתיירים המעדיפים אלטרנטיבה נוספת לתחבורה הציבורית ואם ברצונכם להיות עצמאיים עוד יותר תמיד יהיה ניתן לשכור רכב ביוון ולהזמין ישירות מהארץ את הרכב המושכר. כאשר תהיו ביוון תוכלו לסוע ולהחנות את הרכב ביעד שלכם. ישנם לא מעט חברות להשכרת רכב שפועלות ביוון והאיים.

מעבורות וסירות מהירות היא דרך נוספת להפליג מאי לאי והדרך העיקרית של התחברה מאתונה אל שאר האיים היוונים. וכמובן גם טיסות בו שדה התעופה הבינלאומי של אתונה שמרכז את רוב הטיסות מיוון ואליה.

מטבע מקומי

המטבע בו משתמשת יוון הוא אירו החל משנת 2002 בו הצטרפה לאיחוד האירופאי והחליפה את המטבע הקודם, הדרכמה.

שקעי החשמל ביוון

השקעים ביוון הם בדיוק כמו אלה שעושים בהם שימוש בישראל. אין צורך במתאם עבורם.

אוכל ומסעדות ביוון

האוכל היווני מוכר ופופולארי בהרבה ארצות. ביוון תהיה לך ההזדמנות לטעום אותו בטברנות ומסעדות מקומיות. בין המאכלים הנפוצים במטבח היווני הם עגבניות ממולאות, מוסאקה, עלי גפן ממולאים, כדורי בשר (קפטדס), הסלט היווני ועוד.

עבור הצמחונים, יוון היא גן עדן. בכל המסעדות תוכלו למצוא מבחר רחב של סלטים וכמו כן גם תבשילים טעימים שעשויים רק מירקות ותבלינים.

בערים הגדולות תוכלו למצוא את כל סניפי הרשתות הגדולות של האוכל המהיר. מה שתוכלו למצוא בכל מקום זה הסופלאקי (השישליק היווני).

ביוון יש מגוון רחב של מסעדות המגישות אוכל מקומי. יוון ידועה במזון העשיר שלה. תחשבו על ירקות טריים (כמו זיתים), סלטים, בשרים על האש, לחם, גבינת פטה, יוגורט - כל המצרכים של דיאטה ים תיכונית טרייה.

סעודה במסעדה ממוצעת תעלה כ-20 יורו לארוחת ערב נחמדה, אפילו באזור תיירות. אם תוסיפו יין איכותי, תצפו לשלם עוד כ-30 יורו. ארוחה במסעדה מפוארת מאוד תתחיל ב-30 יורו. דג שלם הוא בערך 18 יורו.

אם אתה באמת רוצים לאכול זול, אז תאכלו גירוס (כמו קבב). גירו עולה סביב 3 יורו ובקלות יכול למלא אותך. רוב בתי הקפה יעלה לכם בסביבות 11 יורו לארוחה.

אם אתם מבשלים את הארוחות שלכם, תצפו לשלם 35-45 יורו בשבוע עבור מצרכים הכוללים פסטה, ירקות, עוף, ומזונות בסיסיים אחרים. זה קל לאכול בזול ביוון אם יודעים איך.

חושבים שאתם מכירים את יוון היטב? נסו את חידון יוון והאיים הכולל מגוון שאלות על יוון ונראה אם תצליחו בו!

בתי מלון ביוון

באתרנו קיימים המלצות ומידע על בתי מלון מומלצים ברחבי יוון. אם אתם מאלו שאוהבים יותר להיות עצמאיים ולהתנהל לבד, יש מגוון רחב של וילות להשכרה ביוון לאלו מעדיפים זאת על פני לינה בבית מלון.

Booking.com

טלפונים חיוניים

קוד חיוג בינלאומי: 0030
משטרה: 100
מוקד חירום רפואי: 112
אמבולנס: 166
מכבי אש: 199
משמר החופים: 108
משטרת תיירים: 171
זמני אוטובוסים: 185
מוניות: 18300

שגרירות ישראל ביוון

  • כתובת:
    1 Marathonodromou Str.
    Paleo Psychico 15452
    Athens
  • קבלת קהל:
    יום שני - שישי 09:30-12:30
  • טלפון: 30-210-6705500
  • פקס: 30-210-6705555